-
Čas přípravy20 min
-
Doba vaření50 min
-
Porce6
-
Celkový čas1 hod 10 min
Určitě znáte klasickou sekanou z mletého masa. Zapomeňte na klasiku a pojďte si recept něčím ozvláštnit, do první přidávám smaženou cibulku a do druhé kousky kápie.
Šťavnatá sekaná pečeně je velmi známý a jednoduchý recept a já jsem se jej rozhodla trošku vylepšit. Recept je téměř k nerozeznání od klasického receptu na sekanou s tím rozdílem, že jsem do směsi přidala svou ingredienci.
Suroviny na šťavnatou sekanou pečeni
- 600 g mletého masa mix
- 2 housky
- 2 stroužky česneku
- 1 vejce
- lžička majoránky
- sůl, mletý pepř
- olej
- 1. varianta: 3 osmažené cibule
- 2. varianta: několik lžic nakládané kápie
TIP: Do sekané lze také přidat sýr.
Postup přípravy na šťavnatou sekanou pečeni
- Nejprve si zpracujte pečivo. Housky nebo rohlíky nakrájejte na plátky a namočte do vody, aby nasákly vodu.
- V pánvi si rozehřejte olej a na něm orestujte cibuli na kostičky dozlatova.
- Mleté maso promíchejte s orestovanou cibulí, pečivem ze kterého jste vymačkali vodu, vejcem, majoránkou a důkladně vše osolte a opepřete. Pokud připravujete verzi s kápií, přidejte ji do směsi.
- Nyní si vymažte pekáček olejem a ze směsi vytvarujte váleček, který do něj položte. Kolem můžete přidat i nakrájenou cibuli, která se vám krásně vypeče.
- Pekáček dejte do předehřáté trouby na 200°C a zhruba 45-60 minut do zlatohněda. Průběžně ji hlídejte a polévejte tukem, který je v pekáčku.
- Hotovou sekanou podávejte k bramborové příloze.
TIP: Na sekanou můžete během pečení položit pár plátků slaniny, poté ji nebudete muset potírat tukem.
Chutnala vám šťavnatá sekaná pečeně? Vyzkoušejte také:
Ingredients
Šťavnatá sekaná pečeně
Leave a Review Zrušit odpověď na komentář
This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.
Recipe Reviews